OM OSS

Hej!

Välkommen till mitt nystartade företag MIRABILIS for life! together

Jag heter Pia Blomqvist von Rosen, och här kommer en resumé om hur företaget Mirabilis for life kom till, hur och varför de så högt uppskattade hudkrämerna Kakaosmörkrämen/Butter of Cocoa och Mammakrämen/Blessed Event kom till Sverige.

Jag har nyligen tagit över stafettpinnen, och därmed också försäljningen av dessa två underbara och oerhört populära hudprodukterna efter min älskade mamma Birgitta Blomqvist, stolt ägare av Mirabilis AB, samt senare Mirabilis Int Trade KB.
Hon var under hela 25 år General Agent för Mammakrämen/Blessed Event (krämen för gravida kvinnor), samt efterföljaren Kakaosmörkrämen/Butter of Cocoa som alltså ursprungligen kommer från ett familjeägt företag i Chicago i USA som startade sin verksamhet 1932.
Det var min mamma som lanserade dessa båda krämerna i Sverige för 25 år sedan och som framgångsrikt har sålt dessa underbara och ”beroendeframkallande” krämer (i all välmening) till många kunders stora förtjusning och tacksamhet, såväl i Sverige och övriga Norden.
Min högt älskade och uppskattade mamma somnade tyvärr in och lämnade jordelivet hösten 2015, och det är med blandade känslor och stor respekt jag nu tagit över försäljningen och stafettpinnen efter henne. Beslutet var inte helt solklart eller lätt, men när jag insåg hur uppskattade krämerna varit och fortfarande är. Att efterfrågan som alltid varit stor, har förblivit stor samt att kunderna är så trogna, nöjda och trevliga! Det är detta som gör det kul, meningsfullt och ger mig inspiration att fortsätta. Många av kunderna har jag ju träffat och lärt känna lite grann under årens lopp genom mamma, vilket är väldigt trevligt och speciellt!
Deras budskap till mig var väldigt tydligt…
”En gång Butter of Cocoa och Blessed Event…aldrig något annat!”
Det dröjde inte länge förrän den första frågan kom, närmare bestämt under självaste begravningskaffet, om än lite blygsamt och nästan skamset.
Det var en dam som varit väninna och även återsäljare för mammas krämer sedan många år som kom fram till mig och sa -Pia, du kommer väl att fortsätta att sälja Kakaosmörkrämen..?
Jag kände mig lite överrumplad av frågan och tillfället, men ganska snart stod det klart för mig själv att självklart skulle jag försöka göra det!
Fortsätta att bygga på det fina och gedigna arbetet som min mamma har lagt grunden till och byggt upp med så mycket stolthet energi, omsorg, och kärlek till sina kunder, sina produkter och sitt företag. Med ens så kändes det självklart, att jag skall göra det!
För min mammas skull, för kundernas skull, samt för min egna skull!
För att det känns fint, för att jag vet hur bra dessa krämer är, och för att jag tror på dem!
I ärlighetens namn så insåg jag själv att jag inte skulle kunna tänka mig att leva utan dem!
Det känns nu både roligt och som en ära!
Dessa krämer har ju varit en naturlig del av mitt liv de senaste 25 åren genom mamma.
Så jag startade upp företaget MIRABILIS for life, med ordet ”Mirabilis” i företagsnamnet precis som i mammas företag. Detta, som en Homage till min mamma.
På så sätt lever en del av mamma och mammas Mirabilis vidare genom mig i mitt nya företag.
Det latinska ordet ”mirabilis” betyder ”underbar, extraordinär, mirakulös” och det är just vad krämerna Blessed Event och Butter of Cocoa är, och just så var min Mamma också!
Till saken hör också detta, att jag också hade ett finger med i spelet från första början när det gällde
Mammakrämen/Blessed Event, eller ”välsignat tillstånd” som är betydelsen på engelska och som ju varje unika graviditet faktiskt är, ett välsignat tillstånd!
Det var nämligen så att det jag som hittade denna krämen i Sydamerika i Colombia där jag och mina barns pappa Luis befann oss år 1990 på semester.
Jag var höggravid med vår son Sebastian, (som fyller 26 år i sommar), och jag hade en otrolig klåda över min spända gravida mage. Huden blev alldeles fnasig, torr och rödrandig av alla rivmärken som t.o.m blev till fula sår när det var som värst.
Jag minns hur jag förskräckt lyssnade på min svägerskas förmaningar om att jag MÅSTE sluta upp med kliandet, eftersom varje röd strimma på magen av kliandet skulle bli en framtida bristning på magen! –Pia du måste smörja in magen! sa hon, som om det vore den mest självklara saken i världen och hon hade hört talas om en mirakelkräm för gravida, och jag lyssnade på henne med en skräckblandad förtjusning.
En dag när jag var ute och handlade i den stora staden Bogota, så såg jag en massa kvinnor som stod i en ring och lyssnade på en kvinna som verkade demonstrera något för dem.
Det hade bildats en kö också, och till min förvåning såg jag att väldigt många av dem såg gravida ut, så jag blev nyfiken och gick fram för att titta. Det var ”mirakelkrämen” Mammakrämen/Blessed Event som hon sålde. Jag köpte givetvis med mig en burk och blev helförtjust! Jag började smörja in mig morgon och kväll, och till min förvåning så försvann klådan redan efter en dag, och det kändes dessutom svalt och svalkande.
Efter ytterligare någon dag så hade även mina såriga rivstrimmor på magen läkt.
Den så torra och fnasiga huden återfick sin spänst och lyster.
Det var som om huden bokstavligen sög in näringen från krämen och läkte.
Det som kändes så skönt var att krämen så snabbt smälte in i huden, utan att det lämnades kvar en fet eller kladdig yta. Jag kände mig överlycklig över att ha hittat denna mirakelkräm!
Kort därpå så reste vi hem till Sverige igen. Självklart så köpte jag med mig ett par burkar till och visade dem för mamma och bad henne om lite råd.
Meningen var då att jag och min dåvarande man Luis själva hade tänkt att lansera krämen i Sverige och försöka oss på detta, men ganska snart så insåg vi att tiden inte var rätt för oss och att vi inte var mogna för uppgiften just då. Det kom annat emellan, och som småbarnsföräldrar till två små barn så hade vi helt enkel varken tiden eller fokus.
Det föll sig då naturligt att jag överlät lanseringen av mammakrämen Blessed Event till min mamma Birgitta, som redan hade ett väletablerat företag och ägde också rätten till en annan Amerikansk hudvårdsserie i Sverige.
Jag har sedan dess följt mammas resa under 25 år, och som startade med
Mammakrämen/Blessed Event och senare dess efterföljare Kakaosmörkrämen/Butter of Cocoa. Eftersom Mammakrämen/Blessed Event var så omtyckt och dess ingridienser så välgörande, så ville företaget skapa en produkt med samma ingridienser men som riktade sig till alla människor, inte bara gravida kvinnors spända magar. Därav uppkomsten av Butter of Cocoa.

Ingridienserna i de båda krämerna är detsamma.
dvs både Mammakrämen/Blessed Event och Butter of Cocoa innehåller
kakaosmör, olivolja, sheabutter, mineralolja, cocosnötsolja, men har lite olika sammansättningar
Skillnaden mellan de två är, att Kakaosmörkrämen/Butter of Cocoa är beige till färgen, samt har en lite högre procentsats av kakaosmör än vad Mammakrämen/Blessed Event har, samt att denna krämen är vit till färgen.

Båda krämerna, 

är helt växtbaserade och är ej testade på djur!